Wat zijn de standpunten van de politieke partijen?

Aan de hand van diverse stemwijzers, de Verkiezingskrant, en de verkiezingsprogramma's hebben wij een samenvatting gemaakt van de standpunten van de lokale politieke partijen met betrekking tot de westelijke randweg. De schuingedrukte zinnen zijn letterlijke (deel)citaten uit de Verkiezingskrant, met daaronder een toevoeging van ons.

Onze opmerkingen

Lijst van der Does, Inwonersbelangen, CDA, en VVD lijken niet gevoelig voor de zeer hoge kosten, omdat ze stellen dat de westelijke randweg er tegen elke prijs moet komen! Deze partijen hebben tot dusver geen solide financiële onderbouwing laten zien. Hoe zal dit worden betaald?

VVD en SP blijven stellen dat de provincie mee moet betalen, terwijl de provincie duidelijk heeft aangegeven niet mee te willen betalen.

Lijst van der Does houdt vol dat de westelijke randweg goed is voor de gezondheid van de inwoners door vermindering van fijnstof en geluid, terwijl de resultaten van het onderzoek duidelijk uitwijzen dat er geen effect op luchtkwaliteit is. Ook deze partij toont geen enkele financiële onderbouwing.

Laat u vooral niets wijsmaken: ineens komen sommige partijen met "besparingen" op algemene kosten van de gemeente waarmee de weg gefinancierd zou kunnen worden. Wat een toeval toch? Dat soort dingen horen we altijd tijdens verkiezingen, maar de rekening komt altijd later!

Onze conclusies

Uit bovenstaande concluderen wij dat Progressief Woerden, D66 Woerden, en Sterk Woerden het meest uitgesproken tegen de westelijke randweg zijn. CU/SGP is ook tegen. U kunt natuurlijk ook zelf dit handige overzicht, de Groene Stemwijzer, of de Verkiezingskrant lezen.

Lees verder over wat u kunt doen tegen dit plan.


Help ons dit plan tegen te houden en meld u bij ons aan zodat we tegengeluid kunnen geven aan de lokale politiek.

Ik ben ook tegen deze weg

U kunt ons ook een een email sturen of volg ons op Facebook of Twitter.